Artome VINO BLACK -tuotelanseeraus

kiuruja Yleinen Leave a Comment

Huonekalualaa Suomessa on vaivannut pitkään katteiden syöminen alan sisältä prosenttihinnoittelulla ja jatkuvilla alennusmyynneillä. Kuluttajia on vuosikausia opetettu tinkaamaan ja odottamaan tarjouskampanjoita. Jo huonekalukauppaan mennessä asiakkaalla on oletusarvo, ettei listahinta pidä. Ja miksi pitäisikään, jos tuote on kohta kuitenkin alennuksessa?

Black Fridayn rantauduttua meillekin on saatu taas uusi alennuksiin keskittyvä myyntipäivä. Supertarjouksia toitottavat kampanjat saavat kuluttajat lykkäämään ostopäätöstä, odottamaan entistä edullisempia hintoja.

Artome ei halunnut lähteä mukaan prosentti-hinnoitteluun, vaan aktivoitua kampanjoimaan muutoin. Teemallisesti jankohtaan sopi uuden värivaihtoehdon, täysin mustan Vino Cinema TV-tason lanseeraaminen.

I’LL BE BLACK

Design Kiurujan yhdenmiehen tuotantoyhtiö toteutti Artomelle tuotejulkaisua varten 25-sekuntin some-videon aina ideoinnista julkaisuun asti. Lähestymistavaksi valittiin humoristinen, Terminator-elokuviin viittaava “I’ll be black”. Musta tuote ilmestyy erikoistehosteiden saattelemana tulevaisuudesta.

Koska yrityksen omissa toimitiloissa on mainioita teemaan sopivia industrial-henkisiä tiloja, ei tuotteiden logistiikkaa ja kuvausaikatauluja joutunut murehtimaan. Videon raaka-materiaali kuvattiin yhden iltapäivän aikana ja jälkikäsittelyyn kului työpäivä. Panostus oli, parhaimmillaan äärimmäisen kevyesti tuotetun, some-markkinointimateriaalin mittapuulla siis jopa huomattava.

NO, ENTÄ TULOKSET?

Vaikka video teknisesti onnistui yli odotusten, se ei paljasta kaikkea heti, mutta on riittävän tiivis ettei katsoja ehdi kyllästyä, valitettavasti tällä kertaa itse kampanjan tulokset jäivät vaisuiksi.

Julkaisun ajoitus Black Fridayn yhteyteen oli teemallisesti oiva ja osuva, videon lähteminen leviämään viraalisti on pitkälti sattumaa. Valitettavasti maailmanlaajuisena tarjouspäivänä markkinointikanavissa kilpailu on äärimmäisen kovaa ja sosiaalinen media on mainontaa tulvillaan. Ilman maksettua mainontaa leviävän markkinointiviestin aika on auttamatta ohi.

Tuotetta tullaan kuitenkin nostamaan uudelleen esiin vähemmän kilpailtuna ajankohtana, jolloin lanseeraus saannee enemmän elintilaa.

 

Jos upotettu video ei näy, se on katsottavissa täällä »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *